Kids of Appetite – David Arnold

Kids of Appetite - David Arnold

Ik las Kids of Appetite tijdens de readathon van Blossom Books. Het boek lag al een paar maanden op mijn TBR-stapeltje maar ik kwam er steeds niet aan toe. Ik had hoge verwachten van dit boek want ik zag veel positieve recensies over dit boek voorbijkomen. Die hoge verwachtingen werden helaas voor mij niet echt waargemaakt.

Kids of Appetite gaat over Vic Benucci die wegloopt van huis. Zijn vader is twee jaar geleden overleden en inmiddels heeft zijn moeder een nieuwe vriend. Als haar vriend haar ten huwelijk vraagt, kan Vic de nieuwe situatie niet meer aan. Hij pakt de urn met het as van zijn vader en loopt weg van huis. Op straat biedt Mad hem hulp aan en uiteindelijk komt hij bij het groepje kinderen die zichzelf de Kids of Appetite noemen.

We are all part of the same story, each of us different chapters. We may not have the power to choose setting or plot, but we can choose wat kind of characters we want to be.

Het is een bijzonder groepje kinderen, die allemaal hun eigen levensverhaal hebben. Zo heeft Mad haar beide ouders verloren en is ontvlucht aan een mishandelende oom. En de broers Baz en Nunzi zijn vluchtelingen uit Congo, die beide verschrikkingen hebben moeten aanschouwen. Hoewel het boek heftige thema’s behandelt, wordt het verhaal nooit te zwaar, omdat er veel humor inzit.

David Arnold heeft een bijzondere schrijfstijl. Alleen al in de eerste pagina’s zag ik veel mooie zinnen die quote-waardig zijn. Deze poëtische schrijfstijl is heel fijn, maar voor mij had het wel wat beter gedoseerd kunnen worden. Af en toe vond ik het allemaal net wat te, en daardoor leefde ik me minder in het verhaal. Een groep buitenbeetjes die voor me elkaar zorgen is een super mooi verhaal, maar ik kreeg niet echt een binding met de personages.

And when the kids needed someone the most, someone to love and trust, they found oen another, and they called themselves the Kids of Appetite, and they lived and they laughed and they saw it was good.

Het verhaal wordt niet chronologisch verteld. Het speelt af in het heden, op het politiestation waar Mad en Vic ondervraagd worden over een gruwelijke moord. En het verhaal springt in de tijd naar een week eerder; wanneer Vic is gelopen van huis en zo de Kids of Appetite ontmoet. De moord is niet de hoofdverhaallijn en soms miste ik daardoor de spanning over wie dan wel de moord had gepleegd. Er worden zoveel onderwerpen behandeld en er gebeuren zoveel bijzondere dingen in de beschreven week dat het soms te gezocht voelt.

Kids of Appetite is een mooi verhaal over een bijzonder groepje kinderen. Het boek is geschreven in een geslaagde poëtische schrijfstijl, maar wist mij niet volledig te overtuigen.

Rating: 3/5
Titel: Kids of Appetite
Auteur: David Arnold
Pagina’s: 335
Uitgeverij: Headline
Verschenen: 2016
ISBN: 9781472218957

Een gedachte over “Kids of Appetite – David Arnold

  1. Nienke schreef:

    Jammer dat het boek jouw verwachtingen niet heeft kunnen overtreffen. Zelf vond ik het ook niet zo geweldig als iedereen loopt te verkondigen, dus ik kan me wel in je mening vinden. Het was het voor mij ook een net-niet-boek. Helaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *