Wrap-up mei

mei wrap-upHet is al weer juni en dus is het hoog tijd voor de mei wrap-up! Ik zat in een lekkere leesflow en las in totaal 9 boeken. Dit kwam mede dankzij het lekkere weer, waardoor ik heerlijk in mijn hangmat kon lezen (hangmat=beste cadeau ooit). Benieuwd naar welke boeken ik las? Lees dan snel verder!

Tess of the Road – Rachel Hartman

Tess of the Road las ik voor Chicklit.nl, ik zal er niet te veel over verklappen. De recensie kan je binnenkort lezen op Chicklit.nl.

The Cruel Prince

The Cruel Prince – Holly Black

Mijn absolute favoriet van deze maand is toch wel The Cruel Prince van Holly Black.  Je kan hier mijn recensie lezen.

If I cannot be better than them, I will become so much worse

It only happens in the movies - Holly Bourne

It only happens in the movies – Holly Bourne

Ik vond de titel zo schattig en de cover er leuk uitzien, dus toen ik It only happens in the movies in de Ready-to-Read magazine zag, wist ik als snel dat ik die wilde lezen. Toen ik even naar de bieb ging om boek in te leveren en snel even een rondje ging doen, zag ik het boek toevallig liggen! Ik was blij verrast dat de bieb het zo snel had, vooral omdat het een Engels boek is en de bieb niet zo’n grote YA-collectie heeft.
Hoofdpersoon Audrey doet voor haar schoolvak media het onderzoek ‘Why love is not like the movies’, waar ze romantische cliché’s onder de loep neemt. In tussen tijd valt ze zelf voor Henry, een notoire player. Aan het begin van aantal hoofdstukken kan je lezen over de standaardcliché’s en zie je ze ook deels zelf in werking in het verhaal. It only happens in the movies is een leuk verhaal, maar pakte me niet heel erg. Een grappig tussendoor boek.

King’s Cage – Victoria Aveyard

Ook afgelopen maand ging ik verder met de Buddy Binge Read van de Red Queen-serie. We lazen deel 3 en zijn nu begonnen aan het laatste deel van de serie: War Storm. Lees je ook mee? Bekijk hier het artikel.

Echte liefde vind je in de boekhandel – Victoria Henry

Hierover lees je later meer op mijn blog!

The problem with forever

The Problem with Forever – Jennifer l. Armentrout

The Problem with Forever stond al een poosje in mijn kast, ik wachtte op een moment dat ik er echt zin in had. De cover vind ik  echt prachtig en hoewel ik geen die-hard Armentrout fan ben, was ik wel heel erg benieuwd naar dit verhaal. Er waren zeker aangrijpende stukken maar ook genoeg passages waar ik niet zoveel mee had. Iets te voorspelbaar, te veel herhaling en cliché, ondanks de interessante en aangrijpende achtergrond van hoofdpersoon Mouse.

Splintered – a.G Howard

Ik las Splintered voor mijn hervertellingen reeks op de Hebban Readers pagina. Half juni komt het artikel over  de Alice in Wonderland hervertellingen online.
Alyssa Gardner hoort de gedachten van planten en insecten. Deze gave houdt ze verborgen voor iedereen want ze is bang om, net als haar moeder, in een gesticht te belanden. Alice Liddell is haar groot-groot-grootmoeder en sinds Alice is elke vrouw in de familie gek geworden. Om die vloek te verbreken reist Alyssa naar Wonderland. Maar het Wonderland dat ze kent uit de verhalen komt niet helemaal overeen met het Wonderland waarin ze belandt….

I’ve been collecting bugs since I was ten; it’s the only way I can stop their whispers. Sticking a pin through the gut of an insect shuts it up pretty quick.

Simon vs the Homo Sapiens Agenda – Becky Albertalli

Voordat ik Leah on the Offbeat ging lezen wilde ik eerst weer Simon herlezen. Ook de tweede keer vond ik het een geweldig lief en ontroerend boek. Ik schreef twee  jaar geleden al een recensie over Simon die je hier kunt lezen.

Leah on the Offbeat

Leah on the Offbeat – Becky Albertalli

Ik keek super uit naar dit boek! Momenteel doe ik mee aan de Hebban-leesclub en ben ik ook bezig met een artikel over de Simonverse voor de Hebban Readers. Heerlijk om me weer in de wereld onder te dompelen en meer te weten te komen over Leah. Ik zal binnenkort een recensie van Leah on the Offbeat op mijn blog plaatsen.

Dat was het voor mijn mei wrap-up! Welke boeken las jij in mei?

 

4 gedachten over “Wrap-up mei

 1. Marieke schreef:

  Wat een mooie wrap-up! It only happens in the movies en the problem with forever staan ook op mijn TBR. Mijn favoriete boek van mij was Samen van Julie Cohen, dat boek is zo mooi! Of deel 2 van de Royals, die was ook erg leuk 🙂

 2. Annemieke schreef:

  Ziet er uit als een mooie leesmand.
  Leah heb ik ook gelezen in Mei. Tess of the Road heb ik al een tijdje geleden gelezen maar ik hield er van. Maar ik vond het sowieso fijn om weer terug te zijn in de wereld van Seraphina. The Cruel Prince moet ik echt nodig lezen.

  • Karin Walta schreef:

   Ik heb de eerdere boeken van Rachel Hartman niet gelezen, dus wellicht had ik dan Tess of the Road nog leuker gevonden.
   The Cruel Prince is echt een aanrader, ik heb het echt met zo veel plezier gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *