Wrap-up augustus

Wrap up Augustus

Augustus is voorbij gevlogen! Hoog tijd voor de wrap-up augustus. Ik las afgelopen maand in totaal 11 boeken. Hieronder mijn overzicht 🙂

Iskari – Kirsten Ciccarelli

In augustus deed ik mee met de Bookstagramchallenge van Blossom Books. Ik ging naar de bieb om daar boeken van Blossom Books te scoren en de eerste die ik daarvan las was Iskari. Een leuk verhaal gevuld met draken, liefde en actie. Deel 2 verschijnt dit najaar dus ik hoef niet al te lang wachten op het vervolg.

Heerestraat & Rozenlaan - Carlie van Tongeren
Heerestraat & Rozenlaan – Carlie van Tongeren

Ik maakte deze foto voor de Blossom Books Bookstagram Challenge: Books & Breakfast. Heerestraat & Rozenlaan is de eerste van oorsprong Nederlandstalige YA roman die Blossom Books heeft uitgegeven. Ik was zo benieuwd naar dit boek, en het heeft me niet teleurgesteld. Mijn complete recensie is op Chicklit.nl te vinden!

Dear Evan Hansen - Val Emmich

Dear Evan Hansen – Val Emmich

Toen ik mijn recensie-exemplaar kreeg van dit boek,  deed ik wel even een vreugdedansje. Ik hou zo van de musical! Helaas heb ik niet de gelegenheid om naar de Broadway musical te gaan, maar de soundtrack heb ik al eindeloos gedraaid. Mijn recensie van dit boek vind je hier.

‘Dear Evan Hansen. Today is going to be an amazing day, and here’s why.’

Op het spel – Cora Cormack

Ik lees niet vaak NA, het is niet echt mijn genre. Maar af en toe wil ik wel het eens weer een kans geven. Op het spel lag op de ‘Aanbevolen door medewerkers van de bieb’ -tafel  en daarom nam ik deze titel ook mee (ook al heb ik al een torenhoge TBR stapel).
Op het spel gaat over Dallas, de dochter van de footballcoach en Carson, speler in het team van haar vader. Hoewel ik weinig liefde heb voor football, houdt hoofdpersoon Dallas erg van dansen, en dat vind ik ook heel leuk.
Qua verhaal was het voorspelbaar, er was niet veel diepgang en soms iets te veel drama. Maar over het geheel zien vond ik het een leuk tussendoor boek. Ik ga zeker niet nu allemaal NA recensie-exemplaren aanvragen, want die kan ik niet echt objectief oordelen, maar ik vond het voor een keer verrassend leuk.

Ari en Dante - SaenzAristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Ik las al eerder The Inexplicable Logic of My Life van Benjamin Alire Sáenz voor Hebban en nu was het tijd voor zijn debuut. Deze keer koos ik voor de Nederlandse vertaling. Ik heb het in 1 avond uitgelezen en wilde eigenlijk dat het boek nog veel langer was. Wat een geweldig en lief verhaal.

Die middag had ik twee nieuwe dingen geleerd. ‘Enigmatisch’. En ‘vriend’.
Woorden waren anders als ze tot leven kwamen.

Drakendal -Scarlett Thomas

Dit boek leende ik uit de VakantieBieb, waar ik eerder al een blog over schreef. Het lezen op de iPad beviel niet echt. Het is toch een stuk zwaarder dan mijn fijne e-reader. Het verhaal zelf was wel leuk, een avontuurlijk jeugdboek.

In het water - Paula Hawkins

In het water – Paula Hawkins

Het debuut van Paula Hawkins, The Girl on the Train, vond ik super spannend en ook de film heb ik met plezier gekeken (staat al op Netflix!). Maar In het water viel me tegen, er waren wel erg veel personages en perspectieven, die allemaal wat vlak bleven. Geen sterke opvolger.

Ga lekker zélf in je kracht staan – Japke-D. Bouma

Nog een boek uit de VakantieBieb. Het boek gaat over de ergste clichés op kantoor. Herkenbare situaties en het was heel leuk om steeds tussendoor 1 column te lezen.

Schim & Schaduw – Leigh Bardugo

Ik heb in juni Wonder Woman Warbringer van Leigh Bardugo gelezen, en las al Language of Thorns en de Kraaien-duologie. Nu vond ik het hoog tijd om aan de Grisha-trilogie te beginnen. Toen ik ongeveer honderd pagina’s had gelezen, heb ik ook deel 2 en deel 3 aangevraagd. Ik heb erg zin om deze trilogie verder te lezen!

Smoke in the Sun (Flame in the Mist #2) – RenĂ©e Ahdieh

Mijn recensie van dit boek komt binnenkort online!

Grensgebieden – Arne Dahl

Voor Chicklit.nl mag ik Achterland recenseren, dat is een deel 2 van de Berger&Blom-reeks. Ook met dit soort series lees ik het liefst alles op de juiste volgorde en daarom leende ik eerst deel 1 van de reeks bij de bieb.
Ik vond het een hele spannende detective en bleef de hele tijd geboeid verder lezen. Ik lees niet super veel thrillers maar ben nu ook wel benieuwd naar de andere boeken van Arne Dahl.

Hoe was jouw leesmaand? Wat is jouw favoriete boek van augustus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *