Bookhaul Boekenfestijn

Boekenfestijn BookhaulIk ging voor het eerst naar het Boekenfestijn tijdens mijn introductieweek van mijn studie Literatuurwetenschap in Utrecht. Dolgelukkig liepen we met ons groepje eerstejaars de Jaarbeurs in en kwamen allemaal met stapels boeken naar buiten. Vanaf toen ging ik elk jaar met wisselend succes… Ik ging vorige week donderdag weer en kocht een bescheiden aantal boeken (al zeg ik het zelf). Benieuwd naar mijn Boekenfestijn Bookhaul?

Het Boekenfestijn

Normaal ga ik altijd naar het Boekenfestijn in Utrecht, maar dit jaar kwam het Boekenfestijn voor het eerst in Vijfhuizen, en dat is inmiddels dichterbij voor mij. (Vanaf dit jaar is het Boekenfestijn  trouwens niet meer in Utrecht, maar in Nieuwegein).
De entree is zoals gewoonlijk gratis en je kan van de site een bon downloaden waar je of 20% korting op je duurste boek kan krijgen of je een gratis boek kan kiezen uit een voorgeselecteerd aantal.

Het gevaar van ‘Tsundonku’

Hebban Reader Onno schreef deze week over de aandoening van Tsundoku: ‘Japanese word for buying books and not reading them; letting books pile up unread; bookhearding’. Ook ik heb een behoorlijk stapeltje ongelezen boeken en moet daarom eigenlijk niet te veel boeken meer kopen. Maarja was is te veel?
De boeken bij het Boekenfestijn zijn heel goedkoop maar je moet je afvragen: ga ik het boek ook daadwerkelijk lezen? Toch vind ik het leuk om juist boeken zonder voorkennis te kopen en gewoon te kijken of leuk is omdat ik al vaak op die manier geweldige boeken heb ontdekt. En met de bodemprijzen van het Boekenfestijn is het daar juist de uitgelezen kans voor… Mocht het een miskoop zijn, kan ik vast wel iemand anders er blij mee maken.

Mijn (bescheiden) buit
The Highest Tide –  Jim Lynch

Op de cover staat een quote van Susan Hill: ‘Funny and breathtakingly well written… a great novel which you wil want to reread’, dus dat klonk goed. Dit is ook een voorbeeld van mijn gevoeligheid voor goedkope boeken. Deze paperback was 1 euro! Daar krijg je een heel verhaal voor… Koopje toch?

The Bone Season – Samantha Shannon

Een van de aanbiedingen van het Boekenfestijn was beide delen voor maar €7,50, maar dat was voor de Nederlandse vertalingen.  Na lang twijfelen koos ik deze keer voor de Engelse originele versie en met €3,99 was dit mijn duurste aankoop van de avond! Ik wilde dit boek al langer lezen en ik ben erg benieuwd.

Dreams of Joy – Lisa See

De boeken van Lisa See heb ik ontdekt dankzij het Boekenfestijn. Ik heb tijdens een van mijn eerste Boekenfestijn bezoeken spontaan een hardcover versie van Peony in Love gekocht om de simpele reden dat hij 2 euro was en er wel interessant uitzag. Nadat ik het boek uit had, was ik zo onder de indruk van het verhaal dat ik het maar moeilijk kon loslaten.
Nu zag ik dit exemplaar ook voor maar 2 euro liggen en kon ik het niet laten liggen.

Het laatste kwartier van de maan – Chi Zijan

Dit is hopelijk net zo’n succes als Peony in Love. Ik ken de auteur niet, maar hij was hardcover en twee euro. Op Goodreads heeft het boek een waardering van 3,81 en las ik deze recensie ’I found this book started rather slowly and I put it down for a week or so. Then I took it up again, and I’m so glad I did. I’m not often moved to tears by a novel but I was by this one.’ dus daarna durfde ik de gok wel te wagen. Toen ik donderdagavond ging was het extreem rustig dus ik had ook de tijd om even op Goodreads te kijken zonder dat mensen het irritant vonden dat ik in de weg stond.

Snail mail: knipvellen en stickers

Mijn bonus aankoop. Boekenfestijn heeft ook een breed aanbod aan hobby-artikelen. Dit boekje bevat prints, kaartjes, labels en stickers en kon ik daarom niet weerstaan. Leuk voor in mijn bujo!

Ben jij wel eens naar het Boekenfestijn geweest? Wat vind jij ervan?

2 gedachten over “Bookhaul Boekenfestijn

  1. Marieke schreef:

    Ik ben nog maar 1 keer bij het boekenfestijn geweest, maar dat is me goed bevallen! Ik kwam toen naar buiten met een veel te grote stapel boeken. Die moet ik eerst nog gaan lezen, voordat ik nog een keer erheen mag van mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *