Boekentag: Dit of dat

Het leek me leuk om een keer een tag in te vullen. Op de We Love YA-Spot op Hebban zag ik de ‘Dit of Dat’-tag voorbijkomen en die heb ik nu ook ingevuld!

Bookrainbow 

 1. Lezen op de bank of op bed?
  Meestal op de bank. Wanneer ik een e-book lees, ga ik sneller in bed liggen lezen omdat dat zo heerlijk makkelijk is met een e-reader. Maar het vaakst kun je me lezend vinden op de bank genesteld met een kopje thee en een fleecekleedje.
 1. Zoete of zoute snacks tijdens het lezen?
  Lastige keuze. Ik denk dan zoet, ik ben dol op chocola en koekjes.
 1. Mannelijk of vrouwelijk hoofdpersonage?
  Ik lees het meeste vanuit vrouwelijke hoofdpersonages. Toch heb ik niet echt een sterke voorkeur. Ik kan net zo goed meeleven met Harry Potter als met Feyre Archeron.
 1. Trilogieën of kwartetten?
  Ik lees het meeste trilogieën. Een langere serie is ook prima, zolang het maar een geloofwaardig plot heeft en niet teveel wordt uitgerekt.
 1. Ik-perspectief of in de 3e persoon?
  Vroeger wilde ik absoluut geen Ik-perspectief lezen, dat vond ik maar niks. Inmiddels lees ik beide. Zolang het goed is geschreven, vind ik het ik-perspectief ook heel fijn.
 1. ’s Ochtends of ’s avonds lezen?
  Absoluut ’s avonds. Als ik in de ochtend al ga lezen, dan lukt het me niet om het boek weg te leggen en meestal heb ik ook nog andere dingen te doen dan lezen, haha. Doordeweeks lees ik na drukke werkdagen om lekker te ontspannen. Ik lees niet vlak voordat ik vertrek naar werk of tijdens de lunch. Als ik ga lezen, wil ik graag de tijd hebben om er ook echt voor te gaan zitten.
 1. Bibliotheek of boekenwinkel?
  Het liefst koop ik alle boeken, maar financieel is dat niet de meest verstandige optie. Bovendien heeft de bibliotheek ook een groot aanbod en vind ik het heerlijk om rond te lopen en langzaam een stapel boeken te verzamelen. Sommige boeken zal ik geen tweede keer lezen dus dan is de bibliotheek ideaal. Wanneer het boek heel leuk is, dan koop ik het alsnog in de boekenwinkel.
 1. Boeken die je laten lachen of boeken die je laten huilen?
  Hmm, een moeilijke keuze. Dan kies ik toch voor boeken die je laten lachen. Een boek die beide veroorzaakt is natuurlijk helemaal perfect, maar als ik moet kiezen ga ik toch voor lachen.
 1. Zwarte boek covers of witte?
  Geen van beide. Ik wil het liefst gekleurde covers. Als ik moet kiezen dan zwarte omdat witte covers zo kwetsbaar zijn.
 1. Karaktergerichte of plotgerichte verhalen?
  Karaktergerichte. Als er geen ontwikkeling in de personages zit, dan zal het verhaal me een stuk minder boeien.

Hoe zouden jullie deze tag invullen? Laat het me weten in de reacties!

2 gedachten over “Boekentag: Dit of dat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *