Boekenboxen in Nederland – Update

Boekenboxen worden steeds populairder. Een boekenbox bestaat uit één recent uitgekomen boek, en drie tot vijf boekenaccessoires. Deze items kunnen variëren van een tijdverdrijver-ketting, een linnen tas, tot een boekenlegger of een schrijfveer. Een boekenbox heeft vaak een centraal thema. Ik ben zelf enorm fan van boekenboxen en zet drie van mijn favorieten op een rijtje!

Sinds ik mijn vorige blog over boekenboxen schreef, is er al weer het nodige veranderd. Dus het is hoog tijd voor een update! In mijn vorige blog besprak ik Bookly Bird en Celebrate Books. Helaas is Bookly Bird vanwege tijdgebrek gestopt. In de Bookly Bird-boxen zaten Engelse boeken en dat vond ik heel fijn omdat ik juist grotendeels Engelse boeken lees. Maar gelukkig zag Celebrate Books een kans, en is ze sinds een half jaar ook Engelse boxen gaan aanbieden. Zo is er de Read like a Royal-box en Sarah J. Maas-special gekomen. Qua Nederlandse aanbieders zijn er verder geen nieuwe bijgekomen. Er kwamen even twee nieuwe Nederlandse boekenboxen: Bookvault en HappyReads, maar die zijn helaas alweer gestopt. 

In het buitenland zijn er talloze aanbieders van boekenboxen, en daar kies ik er nu twee uit om in deze blog te bespreken: Fairyloot is een Engelse boekenbox en Owlcrate is een Amerikaans bedrijf.

Celebrate Books
Celebrate Books biedt  zowel Nederlandse als Englese boekenboxen aan met elke keer een ander thema. Ook biedt het Junior-boekenboxen aan voor lezers vanaf 10 jaar. De Celebrate Books boxen blijven me verrassen en er zitten leuke goodies in van verschillende kleine bedrijfjes. In de Engelse boxen die ik heb besteld zat bovendien steeds een mooie hardcover 🙂

Celebrate BooksIn het kort:
Inhoud: Een recent verschenen Young Adult-roman en 3-5 cadeautjes.
Prijs: 29,95 en daarbij zijn de verzendkosten inbegrepen.
Site: celebratebooks.nl


Fairyloot
Fairyloot is een klein Engels bedrijf die zich vooral richt op fantasy. Je kan 1 box kopen, maar ook voor 3 of 6 maanden een abonnement nemen. Ik zie op Instagram altijd super mooi unboxing van Fairyloot-boxen voorbijkomen en ik kom zeer in de verleiding me ook eens te wagen aan zo’n box.

FairyLoot_logo


In het kort:

Inhoud: Een Engels Young Adult boek met bookish accessoires.
Prijs: Ongeveer 30 euro plus 8,10 aan verzendkosten.
Site: https://www.fairyloot.com/


Owlcrate
Owlcrate is een Amerikaans bedrijf. Ik volg Owlcrate op Instagram en ik bewonder hun boekenboxen. Verder zijn ze actief op YouTube met recensies en aanbevelingen, zeker het kijken waard. Owlcrates verzinnen super leuke thema’s en hebben echt hoogwaardige goodies. Je kan eenmalig een box bij ze kopen, maar ook een abonnement voor 3 of 6 maanden nemen. Helaas zal het voor mij eerst bij bewonderen blijven want van de hoge verzendkosten word ik niet blij.

In hOwlcrate-Logoet kort:
Inhoud: Een recent verschenen Engels Young Adult boek met 3-5 bookish items en exclusief materiaal van auteurs en uitgevers.
Prijs: Ongeveer 26 euro voor 1 box plus 17 euro aan verzendkosten.

Site: https://www.owlcrate.com/

Ik blijf enorm fan van boekenboxen en wellicht dat ik ooit ga zwichten voor de hoge verzendkosten en ook eens een Fairyloot of zelfs een Owlcrate uit ga proberen…

 

Hebben jullie al eens een Celebrate Books-box, een Fairyloot-box of Owlcrate besteld?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *