Boekenboxen in Nederland

 Boekenboxen: het is een fenomeen overgewaaid uit Amerika. Een boekenbox bestaat uit één recent uitgekomen boek, en drie tot vijf boekenaccessoires. Deze items kunnen variëren van een tijdverdrijver-ketting, een linnen tas, tot een boekenlegger of een schrijfveer. Een heerlijke traktatie voor een boekenliefhebber!

*Een nieuwe blog met recente informatie over de boxen vind je hier*

In Amerika zijn er meerdere aanbieders, waarvan OwlCrate het bekendst is. Verlangend heb ik op de Amerikaanse sites gekeken naar de boekenboxen, maar helaas zijn de verzendkosten torenhoog als je vanuit Nederland bestelt. Dus heb ik er schoorvoetend steeds vanaf gezien, want qua prijzen moet het ook niet te gek worden.  Maar nu zijn er gelukkig twee Nederlandse aanbieders actief geworden, Celebrate Books en Bookly Bird.

Celebrate Books biedt een Nederlandse boekenbox aan met elke keer een ander thema. In tegenstelling tot de Amerikaanse boekenboxen kun je bij deze site ook voor één box kiezen, zonder een abonnement te nemen. Eerder verscheen er in april een box in het thema ‘Fandom’ (geweldig thema!), in juli ‘Reaching for the Stars’, en voor september staat het thema ‘Midnight Mystery’ op de planning.
Helaas heb ik de boekenbox met het thema ‘Fandom’ misgelopen maar de tweede boekenbox met het thema ‘Reaching for the stars’ heb ik wel besteld en ik was daar zeer enthousiast over: lees over de inhoud meer in mijn Unboxing-blog.
In het kort:

 • Inhlogocelebratebooksoud: recent verschenen Nederlandse Young Adult-roman en 3-5 cadeautjes.
 • Prijs: 29,95 en daarbij zijn de verzendkosten inbegrepen.
 • Site: CelebrateBooks.nl

Ik lees ook graag Engelstalige YA-boeken en daar ben ik zeker niet de enige in en daar zagen twee enthousiaste Nederlandse lezers een kans: zij kwamen met een Engelstalige boekenbox. Bookly Bird is in februari opgericht en deze maand wordt de eerste boekenbox verstuurd. Deze boekenbox heeft als thema: ‘The Power of Time’ en het thema van de tweede Bookly Bird-box is ook al bekend: ‘Thrill me’.
In het kort:

 • Booklybird logo kleinInhoud: recent verschenen Engelstalige Young Adult-roman (altijd een hardcover!) plus 3-6 boekenaccessoires.
 • Prijs: 29,95 per box plus 2,95 verzendkosten.
 • Site: BooklyBird.nl

Een nadeel van een boekenbox is  de mogelijkheid dat ik het boek al heb gelezen. Zeker met de Nederlandse box is er een kans dat ik eerder een Engelstalige editie heb gelezen. Toch durf ik die gok wel te wagen, omdat ik het boek en de goodies uit de ‘Reaching for the Stars’-box erg leuk vind. Dus in september ontvang ik de box ‘Midnight Mystery’. Aangezien ik sowieso erg enthousiast ben over boekenboxen heb ik ook de augustus box van Bookly Bird besteld. De belofte van een hardcover spreekt me aan en ik wil natuurlijk alle boekenboxen een kans geven, dat is wel zo eerlijk…. Binnenkort kunnen jullie dus nog meer unboxing-blogs verwachten!

Hebben jullie ook al een Bookly Bird of Celebrate Books-box besteld?

3 gedachten over “Boekenboxen in Nederland

 1. Annemieke schreef:

  Ik heb de Bookly Bird box besteld en ik ben erg benieuwd.
  Van de Celebrate Books heb ik nu de literatour box besteld voor September. Dat vond ik wel een leuk initiatief. Maar de andere had ik niet gedaan. Voor mij verraad het thema tot nu toe nog steeds welk boek er uiteindelijk in zit (behalve literatour tot nu toe). En dat vind ik wel jammer, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *