What If It’s Us – Albertalli & Silvera

What If It's Us - Albertalli & SilveraWhat If It’s Us gaat over de tieners Arthur en Ben. Arthur is voor de zomer in New York en hoopt dat het universum grootse plannen voor hem heeft. Ben woont in New York en wil alleen maar een doos met spullen van zijn ex-vriend versturen. Als Ben en Arthur elkaar ontmoeten bij het postkantoor, lijkt het universum toch plannen voor ze te hebben. Ze worden even van elkaar gescheiden maar vinden elkaar weer en gaan daten. Toch loopt alles niet even vloeiend, doet Arthur niet te veel zijn best en doet Ben wel genoeg moeite?

I guess that’s any relationship. You start with nothing and maybe end with everything.

Ik ben helemaal fan van de boeken van Becky Albertalli en ik was daarom super blij dat er weer een boek van haar uitkwam. What If It’s Us is een samenwerking met YA- auteur Adam Silvera. Ik had zijn boek  They Both Die At The End wel eens voorbij zien komen en op mijn TBR gezet, maar ik heb nog nooit iets van hem gelezen. Wel begreep ik al dat hij vooral bekend staat ook om zielige boeken, dus dat is een interessante combinatie met de vrolijke boeken van Albertalli!

De opbouw van het boek is vrij simpel. Er zijn twee perspectieven, van Arthur en van Ben, die elkaar afwisselen. Ze ontmoeten elkaar bij het postkantoor en hun tweede ontmoeting laat even op zich wachten. Dit was heel slim uitgevoerd, de tweede ontmoeting kwam niet te snel maar werd ook niet te lang uitgesteld.

An actual date with a boy. This is possibly, definitely the number one best thing that’s ever happened to me. And I have no chill about it. None whatsoever.

De personages zijn echt de sterren van het boek. Arthur en Ben zijn beide geweldige personages, die op hun eigen manier omgaan met de situatie. Ben is rustig en rationeel, Arthur is helemaal enthousiast en heeft zero chill. Toen op de eerste pagina al verwezen werd naar Arthurs liefde voor de musical Dear Evan Hansen, was ik al om! Zijn enthousiasme over musicals vind ik heerlijk om te lezen, aangezien ik zelf ook een enorme fan ben. Dankzij What If It’s Us heb ik nu ook de musical Hamilton ontdekt en luister ik het semi-obsessief, haha.

Het liefdesverhaal is realistisch en niet picture perfect en dat is juist ook de kracht van dit boek. Niet alles loopt direct goed en dat hoeft ook niet. Er zijn herkenbare situaties als het gaat om eerste dates en eerste liefdes. Het boek is vol met humor en vol met leuke verwijzingen naar bijvoorbeeld musicals maar ook Harry Potter en Star Wars.

What If It’s Us is een geweldig boek vol met heerlijke humor. Zulke leuke personages en een lief & realistisch liefdesverhaal. Een aanrader voor elke YA-liefhebber!

Rating: 5/5
Titel:  What If It’s Us
Auteur:  Becky Albertalli & Adam Silvera
Pagina’s: 437
Genre:  YA
Uitgeverij:  Balzer + Bray, HarperTeen
Verschenen:
 Oktober 2018
ISBN: 978002868671

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *