Scoop – Iris Houx

Iris Houx - Scoop

Vorige week won Scoop het beste boek van het jaar 2016 volgens Chicklit.nl. Ik zat in de jury en ik heb met veel plezier de drie genomineerde boeken gelezen. Op Chicklit.nl is het juryoordeel  te vinden, maar ik kon het niet laten om ook zelf een recensie te schrijven over dit hilarische boek.

Esmée Evers werkt als redactieassistente bij Go Glam!. Haar vriendinnen denken echter dat ze als redactiechef werkt. Als een van haar vriendinnen bij hetzelfde magazine komt te werken, wordt haar leugentje ontmaskerd met de nodige gevolgen voor hun vriendschap. Maar dan krijgt Esmée een kans om uit te blinken; een bekende reality-ster moet onderduiken en Esmée helpt haar. Ze bedenkt een plan maar maakt ze daarin de juiste keuzes?

Scoop is het debuutroman van Iris Houx. Eerder schreef ze columns en korte verhalen. In Scoop laat ze een fijne, vlotte schrijfstijl zien met leuke observaties en grappige dialogen. Het is een chicklit die niet zozeer weet te verrassen maar wel goed in elkaar zit. De openingsscène start midden in de verhaallijn, waardoor je interesse direct geprikkeld wordt en laat vervolgens de drie weken ervoor zien.

Esmée is een heerlijk hoofdpersoon met haar ietwat klunzige gedrag. Ze is niet te perfect maar blijft sympathiek en is grappig en slim. Esmée leert langzaamaan meer over vriendschap en om voor zichzelf op te komen. Andere personages maken niet zozeer een ontwikkeling door, maar worden wel goed neergezet. Zo is er Esmée jeugdvriendin Andrea mat haar inspirerende quotes, de opvallende types van de redactie of de twee goedlachse muzikanten Jack en Timo die  steeds maar blijven opduiken.

Scoop is een heerlijk grappige roman over vriendschap, het dorpsleven, zelfvertrouwen en liefde. Een absolute aanrader voor wie van chicklits houdt!

Rating: 4,5/5
Titel: Scoop
Auteur: Iris Houx
Pagina’s: 467
Uitgeverij: The House of Books
Verschenen: 2016
ISBN: 9789044349689

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *