13 Reasons Why – Seizoen 2

13 Reasons WhyHet eerste seizoen van 13 Reasons Why was een enorm succes, en al snel werd het duidelijk dat er ook een tweede seizoen zou komen. Ik vond het eerste seizoen helemaal geweldig, en hoewel ik tevreden was met het einde, was ik toch ook wel benieuwd naar het tweede seizoen…

Pas op! Spoilers!

Seizoen 1 van 13 Reasons Why had als rode draad de dertien tapes van Hannah. Seizoen 2 draait vooral om de rechtszaak van Hannahs ouders tegen de school. Elke aflevering moet er iemand anders getuigen en vanuit zijn/haar perspectief zie je gedeeltes Hannahs verhaal.

Hannah Deed wat?!

Veel van deze informatie uit de getuigenissen is herhaling en het voelt niet vaak als een belangrijke toevoeging. Maar soms worden er door middel van flashbacks ook nieuwe dingen onthult. Zo blijkt dat Hannah en Zach een zomer lang een relatie hadden. Als Hannah-Clay shipper was ik er niet blij mee, maar ik vond het ook niet geloofwaardig want er wordt in seizoen 1 helemaal niet naar verwezen.

Zware thema’s

Ik vond seizoen 2 moeilijker om te kijken, vanwege de zware thema’s zoals verkachting, misbruik en verslaving. In seizoen 1 had je nog de relief van Hannah en Clay’s schattige vriendschap, maar in seizoen 2 ontdek je niet altijd even leuke dingen over Hannah. Een lieve verhaallijn is de vriendschap tussen Clay en Justin. Justin gaat gebukt onder schuldgevoel, en is al 5 maanden aan het zwerven en drugs aan het gebruiken. Hij wordt opgespoord door Clay en Tony omdat hij een belangrijke getuige kan zijn in de rechtszaak. Voordat Justin moet getuigen, blijft Justin bij Clay thuis en ze gaan op het einde echt als broers met elkaar om.

Act your heart out

Wat ik erg knap van seizoen 2 vond was het acteerwerk. Vooral Alisha Boe, de actrice die Jessica speelt, weet overtuigend haar rol neer te zetten. Jessica moet haar verkrachting verwerken en krijgt daarin gelukkig genoeg steun van haar ouders en vrienden. Toch is het een moeilijke situatie want Bryce loopt gewoon nog rond op school en hij lijkt er allemaal maar mee weg te komen.

Seizoen 3? Ja/Nee?

Ik leefde weer enorm mee met de personages in de serie en ik ben benieuwd hoe ze zich verder gaan ontwikkelen. De laatst aflevering was verreweg de meest indrukwekkende aflevering van het seizoen. De verhaallijn van Tyler dit seizoen is echt ontzettend zielig en zijn scènes in deze laatste aflevering vond ik heel erg moeilijk om naar te kijken. Ik ben benieuwd naar zijn verhaallijn in het volgende seizoen.

Ik twijfel of ik een derde seizoen van 13 Reasons Why ga kijken. Het tweede seizoen vond ik namelijk een stuk minder vernieuwend en origineel qua plot. Toch ben ik wel benieuwd naar de ontwikkeling van de andere personages. Het is bekend dat Hannah Baker niet meer terugkomt dus dat zie ik als voordeel. Hopelijk komen er dan meer nieuwe verhaallijnen. Maar ze moeten niet nog een keer Clay naar een schoolfeest sturen en dan het nummer The Night We Met draaien want dat kan mijn hart niet aan…

Heb jij het tweede seizoen van 13 Reasons Why gekeken? Wat vond jij ervan?

*Ik schreef eerder deze vergelijking over het boek van Jay Asher en het eerste seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *