Flame in the Mist – Renée Ahdieh

Flame in the Mist- Renée Ahdieh

Flame in the Mist gaat over Mariko, de zeventienjarige dochter van een belangrijke samoerai. Vanaf haar geboorte staat haar lot al vast: ze wordt iemands bruid. Tijdens de reis naar haar toekomstige man, de zoon van de keizer, wordt de groep echter aangevallen door de rebellengroep de Black Chan. Mariko weet te overleven en maakt voor het eerst in haar leven haar eigen plan. Verkleed als jongen besluit ze de clan te infiltreren om erachter te komen wie haar dood wilde. Ze wordt niet direct weggewuifd als meisje, maar krijgt als jongen nu echt de kans om zich te bewijzen.

Ik had Flame in the Mist al een tijdje op mijn TBR-plank staan maar ik kwam er maar niet aan toe. Inmiddels is het tweede deel in de serie al uitgekomen en dus werd het hoog tijd om het eerste deel op te pakken. Het is het eerste deel van een trilogie van auteur Renée Ahdieh. Eerder schreef Ahdieh al de duologie The Wrath and the Dawn, waarvan het eerste deel ook al klaar staat om gelezen te worden in mijn boekenkast.

Inako.
A city of a hundred arched bridges and a thousand cherry trees. A city of mud and sweat and sewage. A city of golden cranes and amber sunsets.
A city of secrets.

Flame in the Mist is geïnspireerd op het verhaal van Mulan. Het verhaal speelt zich echter niet af in China maar in Japan. De setting van het oude Japan is heel mooi beschreven door Ahdieh. Heerlijk om te lezen over een wereld met samoerais, geisha en geesten. Er worden ook veel Japanse woorden gebruikt in het verhaal, maar meestal is het te volgen. Zo niet, dan is er nog een verklarende woordenlijst achterin het boek.

Mariko is misschien niet heel sterk, maar ze is slim en gebruikt haar intellect om een plaatsje te veroveren in de Black Chan. Af en toe maakt ze domme keuzes en als lezer kan dat nog wel frustrerend zijn. Maar je blijft meeleven en hoopt dat ze zichzelf kan bewijzen. Haar relatie met Black Chan-lid Õkami is te leuk en heerlijk om over te lezen.

She remembered Chiyo telling her that finding one’s match was like finding one’s other half. Mariko had never understood the notion.
She was not a half. She was wholly her own.

Naast het perspectief van Mariko, lees je ook vanuit haar tweelingbroer Kenshin. Hij is een geharde samoerai en is vastbesloten zijn zusje te redden. Zijn liefde voor zijn zusje is heel lief, maar als strijder kan hij keihard zijn.

Flame in the Mist is een leuke fantasy roman vol met humor, actie en een vleugje magie. De setting is heel sfeervol en er speelt een heerlijk liefdesverhaal. Ik kijk uit naar het tweede deel om meer te lezen over de geweldige personages!


Rating:
 4/5
Titel: Flame in the Mist (#1)
Auteur:  Renée Ahdieh
Pagina’s: 392
Genre: Young Adult
Uitgeverij: G.P. Putnam’s Sons
Verschenen:
mei 2017
ISBN:9780399171635

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *