Bullet journaling: zo doe je dat! – Lona Aalders

ullet journaling - Lona Aalders

Steeds meer mensen gaan aan de slag met een bullet journal. Een bullet journal is simpelweg een notitieboekje waarin je van alles kunt bijhouden: jaarplanningen, te doen lijstjes, habbittrackers en nog veel meer. Het is een effectieve combinatie van een agenda, dagboek en werkboek. Op Instagram en Pinterest zie je de mooiste spreads voorbijkomen en dat kan nog wel eens afschrikken en overweldigen. Lona Aalders schreef daarom een overzichtelijk boek met tips & tricks over hoe je kunt starten met een bullet journal en wat je er allemaal mee kunt doen.

Aalders onderscheidt drie types van bullet journallers, die allemaal op een eigen manier hun bulletjournal indelen. Simpel, creatief en creacrazy. Type simpel gebruikt hun bujo vooral voor een duidelijk overzicht. De bedenker van de bulletjournal techniek, Ryder Carrol, heeft bijvoorbeeld een heel eenvoudige stijl. Type 1 draait vooral om een praktische gebruikswijze van de bulletjournal. Het tweede type is creatief, een combinatie van de simpele opzet van type 1 en de versiering van type 3. Ze werken vooral met lijstjes met af en toe een doodle of een andere versiering. Type 3 creacrazy gaat helemaal los met washitape, brushpennen en papiertjes.

Ik ben zelf meer een type 2 met af en toe type 3 ambities, haha. Mijn doel voor mijn bullet journal is namelijk ook echt om creatief bezig te blijven en tegelijkertijd een overzicht te behouden over al mijn to-do lijstjes. Zo ben ik vorige maand verhuisd en dat was een zeer drukke periode met al het klussen naast mijn werk. In mijn bullet journal hield ik bijvoorbeeld bij waar ik allemaal nog een adreswijziging heen moest sturen want het is makkelijk om anders het overzicht te verliezen.

Bulletjournaling

Aalders heeft een fijne schrijfstijl dat lekker wegleest. Er worden veel nuttige opsommingen en tips in de kantlijnen gegeven. De opmaak van dit boek is ook super mooi, het boek staat vol met vrolijke foto’s en versieringen. Wat ik vooral fijn vind aan dit boek is dat het nooit teveel afschrikt met regeltjes die je moet volgen. Het blijft toegankelijk en Aalders benadrukt ook dat als je fouten maakt dat geen ramp is. Je kunt het altijd nog verdoezelen met papiertjes of er iets anders van maken. Fouten maken kun je nou eenmaal niet ontwijken.

Bullet journaling: zo doe je dat! is een fijn overzichtelijk boek vol met goede tips over bullet journaling. Als je eenmaal begint met het boek, krijg je er zoveel inspiratie van dat je eigenlijk direct wil beginnen aan je eigen bullet journal!


Rating:
 4/5
Titel: Bullet journaling: zo doe je dat!
Auteur:  Lona Aalders
Pagina’s: 158
Genre: Non-fictie
Uitgeverij: Unieboek Het Spectrum
Verschenen: 2017
ISBN: 978014357058

Ik kreeg dit boek opgestuurd van Uitgeverij Unieboek Het Spectrum via Best of YA, heel erg bedankt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *