Wrap-up oktober

Oktober wrap-up

Tijd voor de oktober wrap-up! In totaal las ik tien boeken deze maand. Een aantal boeken waar ik al super lang naar uitkeek en een paar verrassingen. Benieuwd naar mijn leesbuit van afgelopen maand? Lees dan verder.

Towering Sky – Katharine McGee

Dit boek kreeg ik op de Big Book Bonanza waar ik als Hebban Reader heen mocht. Van mijn nieuwe stapeltje boeken koos ik dit boek om als eerste te lezen. Ik was zo benieuwd naar hoe de trilogie zou aflopen! Mijn recensie kan je hier op mijn blog vinden 🙂

Val & Verlossing – Leigh Bardugo

Dit is het laatste deel van de ‘Grisha’ trilogie. Ik vond het maar moeilijk in te schatten waar het verhaal heen zou gaan, maar ik heb het met plezier gelezen. Toch vind ik haar ‘Kraaien’ duologie wel beter.

67 seconden – Jason Reynolds

67 seconden mocht ik recenseren voor Chicklit. Ik was nog niet bekend met ander werk van Jason Reynolds, en het feit dat alles in vrije versvorm was geschreven schrikte me wel een beetje af. Ik ben niet zo van de poëzie, en voel vaak een bepaalde afstand als ik poëzie lees. Maar 67 seconden was echt geweldig! ik heb het in één ruk uitgelezen en ik vond het heel indrukwekkend.

Papillon - Henri Charriere
Papillon – Henri Charrière

Nog een van mijn Big Book Bonanza aanwinsten. Papillon is een beroemd boek, maar ik had het nog niet eerder gelezen. Samen met Reader Demi las ik het boek en vergeleek ik de beide verfilmingen in dit artikel op onze Hebban Reader Spot.

Zwaar verliefd! – Chantal van Gastel

Zie mijn blog over het boek en de verfilming!

Mr. Kiss and Tell (Veronica Mars #2) – Rob Thomas

Een e-book dat al een tijdje op mijn e-reader stond. Ik had een keer in de avond zin om weer iets op mn e-reader te lezen (dat kan zo fijn liggend in bed) en na twijfelen tussen A Tale of Two Cities of dit boek, koos ik toch voor Veronica Mars.
Ik heb alle afleveringen van de  Veronica Mars tv-serie gekeken en ik was zo blij dat er jaren later nog een film kwam! Inmiddels is er nu het nieuws dat er ook een volledige nieuw seizoen (8 afleveringen) komt. Zo benieuwd!
Het boek is echt geschreven in dezelfde toon als de serie en het speelt zich af na de gebeurtenissen van de serie en de film.  Ik vond de zaak in dit boek niet super verrassend maar wel leuk om weer iets over Veronica te lezen.

Romeo & Julia

Romeo & Julia  – verteld door Tiny Fisscher

Ik was zo blij dat ik dit boek mocht recenseren voor Chicklit! De cover is zo mooi en de illustraties zijn prachtig! Ik heb het origineel al eens gelezen voor mijn studie Literatuurwetenschap en ik was heel benieuwd naar hoe deze gemoderniseerde versie zou zijn. Voor mijn uitgebreide mening moet je Chicklit.nl in de gaten houden!

The Book Thief – Mark Zusak

Dit boek stond al zo lang op mijn TBR-plank,  nu was het eindelijk tijd om er echt aan te beginnen. Prachtig verhaal! Ik moest even wennen aan de vertelmanier maar uiteindelijk zat ik helemaal in het verhaal.

‘I have hated words and I have loved them, and I hope I have made them right.’

Landline - Rainbow RowellLandline – Rainbow Rowell

Op Hebban was het van 20 tot en met 26 oktober de Week van het Vergeten Boek. Ik was al een keer eerder begonnen in Landline maar toen kwam toch een ander boek tussendoor en vergat ik deze (omdat ik het boek ook al in de boekenkast had gezet, klassieke fout). Dit boek gaat over Georgie McCool die erachterkomt dat ze met de landline naar het verleden kan bellen. Ze spreekt haar man Neal toen hij nog veel jonger was en hun relatie nog pril was. Tegenwoordig gaat hun relatie niet zo soepel dus kan ze achteraf hun huidige problemen uit de weg ruimen?
Ik vond het een mooi verhaal. Niet zo aangrijpend als bijvoorbeeld Rowell’s Eleanor & Park maar wel mooi en herkenbaar in het thema van lange relaties.

An Absolutely Remarkable Thing – Hank Green

Yay finally! Over dit boek volgende week meer 🙂 Over Hank Green heb ik vorige week al dit artikel geschreven.

Dat was mijn oktober wrap-up! Welk boek was jouw favoriet de afgelopen maand? Laat het me weten in de reacties.

2 gedachten over “Wrap-up oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *