Wrap-up november

wrap up november

Tijd voor de wrap-up november! De afgelopen maand werd het donkerder & kouder dus ideaal weer om lekker binnen te blijven en te lezen. In totaal las ik 6 boeken. Benieuwd naar welke boeken ik las? Lees dan snel verder!

My true love gave to me – Stephanie Perkins (ed.)

Zodra het officieel wintertijd was en het al zo vroeg donker werd, had ik het genoeg excuus om al in de kerstsfeer te komen. Dit boek heeft twaalf romantische korte verhalen, van bekende YA auteurs. Zo is er verhaal van Jenny Han (To All the Boy’s I’ve Loved Before) en van Holly Black (The Cruel Prince). Sommige verhalen zitten vol met magie andere zijn magisch op een andere manier. In de trein naar werk kon ik steeds mooi 1 verhaal lezen, heerlijk!

What If It's Us - Albertalli & Silvera

What if it’s us – Becky Albertalli & Adam Silvera

Dit boek kreeg ik op de Big Book Bonanzavan Van Ditmar Boekenimport en HarperCollins (waar ik heen mocht als Hebban Reader) en was misschien wel het boek waar ik het blijste mee was. Ik ben een enorme Albertalli fan! Ik had nog nooit wat gelezen van Adam Silvera maar ben nu wel benieuwd naar zijn boeken. Mijn volledige recensie volgt volgende week 🙂

Kattenstreken –  AurĂ©lie Lemoine en Alice ZabĂ©e

Kattenstreken is een bladerboek dat ik mocht recenseren voor Chicklit. Het bestaat volledig uit foto’s van katten met een ‘grappig’ opschrift. Het kon mij als kattenliefhebber toch niet helemaal overtuigen.

Future Popes of Ireland - Martin

Future Popes of Ireland – Darragh Martin

Dit boek kreeg ik ook bij de Big Book Boonanza en we schreven er met de Readers een groepsoordeel over. Waar ik vooral van genoot bij dit boek is het thema van (een disfunctionele) familie. De dynamiek van een familie wordt uitvoerig beschreven en laat zien hoe kleine gebeurtenissen al bepalend kunnen zijn voor de relaties. Het boek volgt de familie Doyle door de jaren heen en in die jaren zijn er veel politieke en religieuze ontwikkelingen die ook invloed hebben op hun persoonlijke leven. Die combinatie is mooi gemaakt. Later volgt mijn volledige recensie!

Ready Player One – Ernest Cline

Een andere YA die ik las deze maand was Ready Player One van Ernest Cline. Ik had al eerder Armada gelezen van Ernest Cline maar die viel nogal tegen, dus ik was niet snel geneigd om nog een boek van hem te lezen. Maar na het enthousiasme van Anouk van de YA Club over Ready Player One besloot ik het een kans te geven.

Ready Player One gaat over Wade Watson die op zoektocht is naar Easter Egg binnen een virtual reality wereld. Als het lukt om de Easter Egg te vinden, zal hij onvoorstelbaar rijk worden. Om het spel te winnen moet hij goede kennis over games, muziek, films en boeken uit jaren tachtig hebben omdat alle uitdagingen daar omdraaien. Zelf kende ik vrij weinig games maar ik had wel veel herkenning met de genoemde films. Ik vond het een leuk en spannend boek met mooie thema’s!

Calling Mrs. Christmas – Carole Matthews

De titel verraadt het al: een leuke kerstroman. Hierover volgt later meer 🙂

Dat was mijn wrap-up november! Heb jij een fijne leesmaand gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *