Wrap-up Maart

Wrap-Up Maart

Tijd voor de wrap-up van maart! Aangezien het afgelopen maand regelmatig koud was, was ik regelmatig genesteld met een dekentje, een kopje thee en natuurlijk een boek op de bank te vinden! Ik las in totaal 10 boeken en hieronder lees je waar ik deze maand voor koos!

Harry Potter  and the Prisoner of Azkaban – J.K. Rowling

Als ik eenmaal begin aan het herlezen van de Harry Potter-serie dan is het moeilijk om andere boeken niet compleet te negeren en me hierop te focussen. HP is mijn voor-het-slapengaan-boek en het bevalt zo goed. Ik denk niet dat ik HP herlezen ooit zat ga worden.

Hoe word je alles – Emilie Wapnick

Voor Chicklit recenseer ik meestal YA, thrillers en literatuur maar af en toe reageer ik ook op non-fictie titels. Als dwalende millennial begin ik steeds meer selfhelp- boeken te waarderen, haha.  Hoe word je alles van Emilie Wapnick gaat over de multipotentialist, iemand met meerdere interesses en vaardigheden en die niet direct één carrièrepad voor zich ziet. Heel leerzaam.

Crimson Bound – Rosamund Hodge

Met veel plezier schrijf ik als Hebban Reader onder andere over sprookjeshervertellingen. Eerder besprak ik al Beauty and the Beast en Cinderella, deze maand was Little Red Riding Hood aan de beurt. Ik vond Crimson Bound van Rosamund Hodge erg leuk! Een mooi verhaal vol gevaar, liefde, en vriendschap.

Scarlet en Crimson Bound

Schimmenlied – Lynn Robin

Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van Simone van het self-publishing platform The Black Sheep Indie of ik geïnteresseerd was om Schimmenlied van Lynn Robin te recenseren. De plot klonk interessant (geesten, engelen en demonen in een wereld tussen leven en dood… Nice!) en ik vond het leuk om weer iets lezen van Nederlandse bodem. Ik heb met plezier de novelle gelezen: mijn volledige recensie kan je hier lezen.

Liberty hoe ik een (best wel goede) spion werd – Andrea Portes

Voor Chicklit.nl mocht ik deze YA spionageroman lezen. Ik vond het echt een heerlijk grappig boek. Toen ik bij mijn ouders op bezoek was, heb ik het boek in een paar uurtjes uitgelezen terwijl ik mezelf heerlijk op de bank hand genesteld voor het haardvuur. Paige Nolan is een enorm grappig hoofdpersoon, hyperintelligent en getraind in meerdere vechtsporten. Dat is intimiderend maar tegelijkertijd is ze ook zo herkenbaar met haar lijstje met strategieën om Gael Garcia Benal verliefd op haar te laten worden en haar ironische wens om de sexy jaarkalender met een half ontblootte Poetin te bemachtigen.

Liberty

Harry Potter and the Goblet of fire – J.K. Rowling

Oeps! Nog een Harry Potter gelezen. Ik kan niet stoppen!

Harry Potter and the Order of the phoenix – J.K.Rowling:

Ja het lijkt me duidelijk. De even voor slapengaan lezen-regel is al snel uitgebreid naar gewoon tussendoor lezen, haha. Deel 5 vind ik een erg leuk deel, ook als is het soms wel wat duister en OMG wat haat ik Umbridge! Gelukkig heeft dit deel weer veel humor waaronder deze geweldige opmerking van Hermelien naar Ron:

“Just because you have the emotional range of a teaspoon doesn’t mean we all have.”

Red Queen – Victoria Aveyard

Mede-Reader Dorien en ik organiseren op Hebban een Readalong van de Red Queen-serie. In mei komt deel 4 War Storm uit en om ons voor te bereiden lezen we nu de eerdere delen. Deel 1 is nu net klaar, we zijn nu begonnen aan deel 2: Glass Sword. Sluit jij je nog gezellig bij ons aan?

Rebel of the Sands – Alwyn Hamilton

Voor mijn hervertellingenreeks op Hebban ben ik nu Aladdin/Duizend en een nacht hervertellingen aan het lezen voor het artikel in april. Rebel of the Sands stond al (schandalig lang) ongelezen in mijn boekenkast en nu was het eindelijk zover! Ik vond het jammer dat ik niet ook al deel 2 en 3 had want ik wilde zo graag verder lezen in deze verslavende wereld met een mix van het Wilde Westen en het magische Oosten.

A Whole New World – Liz Brasswell

Ga je als je deze titel leest ook direct het liedje zingen uit de Disney film? Nee? Just me? Deze Aladdin hervertelling gaat nog steeds over Aladdin en zijn buddy Abu die in armoede leven en stelen uit pure noodzaak, maar er is een catch: deze keer krijgt Aladdin niet de magische lamp in de handen en kan hij dus niet zijn situatie veranderen… Jafar heeft de lamp en hij zet de vrolijke Geest in voor grimmige daden en onderdrukking.. Prinses Jasmine ontsnapt gelukkig aan Jafar en weet zich te ontpoppen als ware rebellenleider, cool! Een leuke twisted fairytale!

She was the royal princess. She had to start acting like one. She had to stop talking about being trapped, about being handed over from one man to another. She had to start acting.
She had to start being the hero.

En dat was de wrap-up van maart, ik heb weer een lekkere leesmaand gehad! Hoe was die van jou?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *