Wrap-up juli

Wrap up juli Tijd voor de wrap-up juli! Juli was een heerlijke leesmaand, in totaal las ik 17 boeken. Dat is veel maar niet heel verrassend. Ik had namelijk o.a. een weekje vrij en aangezien ik mijn vrije tijd  voornamelijk (bijna alleen maar, hihi) gebruik om in mijn hangmat te lezen, kon ik weer lekker veel boeken verslinden! 

De Krijtman – C.J. Tudor

Juni was de maand van de spannende boeken en daarom wilde ik graag ook weer een thriller lezen. Uiteindelijk koos ik voor Krijtman van C.J. Tudor en vroeg de titel aan bij de bieb. Ik las het net niet in juni maar op 1 juli. Ik heb het boek in 1 keer uitgelezen (terwijl ik op strand lag, maar gelukkig ben ik niet verbrand, haha). Na de ontknoping moest ik wel even puzzelen hoe alles nu gelopen was, en vond dat wel erg warrig gedaan. Maar voor een middagje op het strand was het heerlijk leesvoer.

Liefde & Gelato

Liefde en Gelato – Jenna Evans Welch

Dit boek stond eigenlijk vorig jaar al op mijn TBR. Het leek me gewoon een heerlijk zomers boek, toen Yvonne het als haar summer read bestempelde, keek ik nog een keer of de bieb het boek had, en reserveerde ik het direct.

Lina gaat na de dood van haar moeder, wonen bij haar vader in Italië. Ze heeft haar vader nog nooit ontmoet en het feit dat hij  op een begraafplaats helpt niet mee aan haar eerste indruk van hem. Als ze een dagboek van haar moeder krijgt, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië en haar geheime liefde, gaat Lina zelf op pad in Italië om de geheimen te ontrafelen. Daarbij krijgt ze hulp van haar nieuwe buurjongen Lorenzo…
Het verhaal zit vol heerlijke humor en ik heb er van genoten. En uiteraard wil ik nu ook op vakantie in Italië en ladingen ijsjes eten.

Lina, denk na. Je bent alleen in een vreemd land, een gestoord reus heeft zich zojuist kenbaar gemaakt als je vader, en je nieuwe huis zou zo het decor kunnen vormen voor een griezelfilm met zombies. Doe iets.

Dagboek van een boekverkoper - Shaun Bythell

Dagboek van een boekverkoper – Shaun Bytell

Een non-fictie boek over boekverkoper Shaun Bytell en zijn boekhandel The Bookshop in Wigtown. In het boek deelt hij dagelijks zijn ervaringen met klanten, zijn interactie met zijn werknemers en andere problemen. Zijn toon is behoorlijk cynisch maar toch vond ik het wel interessant. Ik had graag tijdens mijn studietijd een bijbaan in een boekhandel willen scoren maar dat is helaas nooit gelukt.Nu heb ik wel meer een realistisch beeld gekregen van het leven van een boekverkoper. Omdat het geen verhaallijn heeft en het steeds korte stukjes zijn, was het ideaal om tijdens de korte treinritjes naar mijn werk even op te pakken.

In mijn tijd als assistent in een tweedehandsboekenwinkel – door mensen die er niet werken vaak gezien als een paradijsje waar innemende oude heren in marokijnen folianten grasduinen – viel me vooral op dat er zo zelden echt belezen mensen kwamen.
– George Orwell, Bookshop Memories

Samen – Julie Cohen

Samen werd mij aangeraden als reactie op mijn wrap-up van meiSamen is een liefdesverhaal over Robbie en Emily. Het verhaal begint met dat terwijl Emily slaapt Robbie een briefje achterlaat op zijn hoofdkussen en naar een klif loopt en er af springt. Vanaf dan wordt het verhaal in tegenovergestelde volgorde vertelt. Het begon in 2016 en eindigt in 1962. Als lezer weet je direct dat er een geheim is maar wat precies, wordt pas langzaam duidelijk.
Ik vond het een lief verhaal, maar soms was ik een beetje te cynisch voor al het ‘ware liefde’ gepraat. Wel vond ik de opzet van het verhaal heel mooi.

Cress – Marissa Meyer

In het derde deel van de ‘Lunar Chronicles’ zijn Cinder, Captain Thorne, Wolf en Scarlett vastbesloten om koningin Levana te verslaan. Ze krijgen daarbij hulp van Cress, een meisje dat als zeven jaar gevangen zit in een satelliet en als hacker werkt voor Levana.

Cress is een leuk personage, ze is heerlijk naïef en romantisch ingesteld. Ze heeft veel fantasieën over hoe ze gered zal worden door een knappe held die uiteraard ook hopeloos verliefd op haar wordt. Ik had deel 2 een poosje gelezen en die vond ik leuk, maar niet geweldig, maar dit boek was weer een stuk leuker.
Cress is een heerlijk spannend boek, met een snel tempo en een hele lading humor. Aanrader!

Because if there was one thing Cress knew about heroes, it was that they could not resist a damsel in distress. And she was nothing if not in distress.

Inferno – Julie Kagawa

Ik las & recenseerde het laatste deel van de Talon-serie voor Chicklit. Een mooi en spannend slotstuk! Ik miste een beetje meer diepgang maar ik blijf Kagawa-fan.

Het balseizoen – Jonah Lisah Dyer en Stephen Dyer

Het Balseizoen gaat over voetbalmeisje Megan, die debutante wordt en zich moet zien te redden in wereld vol buigingen, ballroomdansen en vuile spelletjes.

Hoewel ik afgelopen maand bijna bezweken ben aan een overdosis voetbal door het WK, wilde ik wel graag dit boek over voetbalmeisje Megan lezen. Het is een moderne vertelling van Pride& Prejduce, en alleen daarom wil ik het boek sowieso al lezen. Uiteindelijk heb ik het met plezier in een middagje gelezen, maar heeft het geen blijvende indruk achter gelaten.

Fairest – Marissa Meyer

We kennen de koelbloedige koningin Levana uit de verhalen van Cinder, Scarlet en Cress maar wie was Levana voordat ze de machtige koningin werd? Wat waren haar drijfveren? In de novelle Fairest (The Lunar Chronicles #3,5) wordt haar achtergrondverhaal vertelt en lees je tegelijkertijd meer over de geboorte en jeugd van Levana’s nichtje Selene en stiefdochter Winter.
Heel leuk! Als je meer Snow White hervertellingen wilt lezen: klik dan hier voor mijn hervertellingen artikel op Hebban!

Winter – Marissa Meyer

Deze maand ben ik weer volop aan het lezen geweest voor de hervertelling reeks op de Hebban Readers pagina. Winter was net zoals Fairest voor het Snow White artikel.

Wij leugenaars – E. Lockhart

Wij leugenaars heb ik, toen ik een ander boek ging ophalen bij de bibliotheek, ook meegepakt van de YA-tafel. Het boek zag er interessant uit en op de cover stond een quote van John Green die het verhaal omschreef als ‘Verontrustend, prachtig en razend knap.’ En op de achterkant stond de pakkende tekst: ‘Lees dit boek. En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg.’. Inmiddels heb ik het boek uit en vond ik hem zo leuk dat ik er nog een uitgebreide recensie over ga schrijven.

The Shadow Queen
The Shadow Queen – C.J. Redwine (Ravenspire #1 )

The Shadow Queen las ik ook voor het Snow White hervertellingen-artikel van de Readers: klik hier voor het artikel. Ik vond dit ook echt een leuke hervertelling en ben benieuwd naar de andere boeken in deze reeks. De boeken in de reeks zijn apart van elkaar te lezen. Het tweede boek The Wish Granter gaat over Repelsteeltje, ook interessant!

Flame in the mist – renee ahdieh

Ik had dit boek al zo lang op mijn TBR plankje staan maar ik kwam er maar niet aan toe. Nu krijg ik binnenkort deel 2 als recensie boek voor Hebban en dus had ik eindelijk een stok achter de deur om deel 1 te lezen. Oh en wat was het een leuk boek! Een recensie volgt binnenkort!

She remembered Chiyo telling her that finding one’s match was like finding one’s other half. Mariko had never understood the notion.
She was not a half. She was wholly her own.

De Boekhandel – Penelope Fitzgerald

Een vrouw opent een boekhandel in een klein Engels kustplaatsje maar wordt tegengewerkt door kwaadwillende personen. Dat is de basis van dit boek, klinkt goed toch? Voor mij was het echter niet een succes, ik vond het verhaal traag en moest wennen aan de schrijfstijl. Ik leefde niet heel erg mee met haar en had meer over de liefde voor boeken in het verhaal willen lezen. Er zaten leuke momenten in, maar over het geheel gezien viel dit boek toch wat tegen. Ik ben nog wel benieuwd naar de verfilming met Emily Mortimer.

Snow – Tracy Lynn

Ook dit boek las ik voor het Snow White hervertellingen-artikel van de Readers: klik hier voor het artikel.

Murder on the Oriënt Express – Agatha Christie

In de zinderende hitte las ik  samen met Readers Dorien en Demi dit boek over een treinreis die gehinderd word door hevige sneeuwbuien (en natuurlijk door een moord). Ik had nog nooit iets van Agatha Christie gelezen en dat werd dus echt hoog tijd! Binnenkort verschijnt er een artikel over op de Hebban Readers-pagina.

Hazelwoud - Melissa Albert

Hazelwoud – Melissa Albert

Hazelwoud wilde ik al en poos lezen. Ik twijfelde wel even omdat ik zulke wisselende recensies las. Maar de mooie cover en het interessante plot trok me toch over de streep. Ik vond de sprookjesachtige en grimmige sfeer erg leuk. Maar naar het einde toe vond ik het toch wat minder worden en kon ik het moeilijker volgen.

Een waarheid – Nadine Swagerman

Voor Chicklit.nl mocht ik deze YA recenseren. Binnenkort lees je daar mijn recensie. Ik verklap alleen alvast dat ik het boek met plezier en in één adem heb uitgelezen!

Dit was (mijn enorm lange) wrap-up juli! Wat is jouw favoriete boek van de maand?

4 gedachten over “Wrap-up juli

  1. Marieke schreef:

    Wat tof dat je Samen van Julie Cohen gelezen hebt naar aanleiding van mijn tip! Ik snap wel wat je bedoelt met dat ‘ware liefde’-gevoel. Mooie boeken heb je deze maand gelezen.

    • Karin Walta schreef:

      Ja over The Wish Granter heb ik al positieve recensies gelezen, en de cover vind ik in ieder geval al heel mooi. Er ligt voor augustus al weer een leuk stapeltje met boeken waaruit ik kan kiezen, dus dat komt vast goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *