Wrap-up Januari

Wrap-up

Tijd voor de wrap-up van Januari. Ik ben het nieuwe leesjaar goed begonnen en heb al een aantal van mijn TBR-boeken kunnen tackelen. In totaal las ik negen boeken met een aantal nieuwe favorieten!

Turtles All The Way Down – John Green
In september vorig jaar verscheen na vijf jaar wachten de nieuwste titel van John Green: Turtles All the Way Down. In januari vond ik tijd om het boek te lezen en begon ik aan het boek met torenhoge verwachtingen. Turtles All the Way Down gaat over de zestienjarige Aza Holmes, die OCD heeft en dat beïnvloedt al haar relaties. Ze heeft last van terugkomende dwanggedachtes. Een volledige recensie zal ik binnenkort plaatsen, maar het is zeker weer een indrukwekkend verhaal!

Nevernight – Jay Kristoff
Een van de leukste boeken die ik deze maand heb gelezen was toch wel Nevernight van Jay Kristoff. Ik had al eerder de eerste twee delen van ‘Illuminae Files’ van hem gelezen en die vond ik erg leuk. Nevernight is een eerste deel van een nieuwe trilogie en gaat over Mia Corvere die een training volgt tot huurmoordenaar bij de Red Church. Deze opleiding is bepaald niet zachtaardig. Kristoff schrijft heel beeldend en schuwt ook de bloederige passages niet. Vorige week plaatste ik al een recensie van dit boek.

Never flinch. Never fear. Never forget.

Ster van Acht – Jennifer Murgia
Dit boek las ik voor Chicklit.nl. Ster van Acht viel mij een beetje tegen. Een romantisch verhaal over engelen klinkt heel leuk, maar het was iets te voorspelbaar en te dramatisch.

Beastly – Alex Flinn
Jaren geleden las ik al een keer Beastly, maar nu was het tijd om het boek nog een keer te lezen Het is gewoon een heerlijke hervertelling van een van mijn favoriete sprookjes. Niet heel vernieuwend maar wel lekker feelgood.

Beastly - Alex Flinn

Of Beast and Beauty – Stacey Jay
Om in de hervertellingensfeer te blijven las ik nog een Beauty and the Beast-retelling. Mijn lijstje van hervertellingen is te lezen op de Readers Spot van Hebban. Deze hervertelling plaatste het verhaal meer in een futuristische wereld. Anders maar niet compleet overtuigend. Tot nu toe vind ik A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas toch nog de leukste hervertelling.

It’s pointless. Hopeless. Even if she weren’t afraid of me, at the core we’ll always be enemies.

Everless – Sara Holland
Everless stond al een poos op mijn TBR. Ik kreeg een exemplaar Van Ditmar en doe mee aan de Hebbanleesclub van dit boek. Ik heb het in één avond uitgelezen en vond het een heerlijk boek. Een uitgebreide recensie volgt snel!

The Language of Thorns – Midnight Tales and Dangerous Magic – Leigh Bardugo
De Kraaien-duologie van Leigh Bardugo vond ik erg leuk. Deze korte verhalenbundel kreeg ik als recensieboek voor Hebban. Het is een verzameling van zes verhalen die gebaseerd zijn op mythen, sprookjes en folklore. Het boek is prachtig vormgegeven en weet inhoudelijk aangenaam te verrassen. Mijn volledige recensie is hier op Hebban te lezen.

This goes to show you that sometimes the unseen is not to be feared and that those meant to love us most are not always the ones who do.

Geekerella – Ashley Poston
Een Cinderella-hervertelling in combinatie met een liefde voor een fandom… Nou dat klinkt goed toch? Ik las deze vrolijke YA hervertelling en vond het een lekker luchtig boek. Volgende week plaats ik een uitgebreide recensie van dit boek!

Ook las ik een ARC van King of Ashes van Raymond E. Feist. Binnenkort kun je er meer over lezen op Hebban.nl. Dat was de wrap-up van mijn eerste leesmaand van 2018. Een goede maand met een paar aanraders!

Welk boeken heb jij gelezen deze maand?

2 gedachten over “Wrap-up Januari

    • Karin Walta schreef:

      Ja Geekerella en The Language of Thorns vond ik beide echt zo leuk! Everless is ook een aanrader, alleen is het jammer dat deel 2 pas begin volgend jaar uitkomt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *