Wrap-up Februari

Wrap-up februari

Tijd voor de wrap-up van februari! Wederom zat ik in een lekere leesflow, ondanks mijn binge-sessie van de Amerikaanse dramaserie This is us (aanrader!). In totaal las ik acht boeken, dus ik lig goed op schema om mijn reading goal van 75 boeken in 2018 te halen 🙂

A Wrinkle in TimeMadeleine L’Engle

Over een paar dagen komt de verfilming van deze bekende scifi-roman uit.  De trailer ziet er heel mooi uit en ik ga er zeker heen. Mijn recensie van dit boek kan je hier lezen op Hebban en ik zal volgende maand een boek-film vergelijking maken op mijn blog.

‘A straight line is not the shortest distance between two points’

Helemaal het eindeLisette Jonkman

Lisette Jonkman geeft  de laatste weken steeds voorproefjes van deel 3 in de Verkikkerd-serie op Facebook. Het is super dat ze  de korte hoofdstukken nu al met ons deelt  in de Facebook groep. Daardoor kreeg ik ook zin om het boek van Jonkman te lezen waar ik eerder nog geen tijd voor had: Helemaal het einde. Ik was vorig jaar naar een chicklit-event in de bibliotheek in Haarlem waar ze het eerste hoofdstuk voorlas uit dit boek en toen vertelde ze dat het wat duisterder was dan haar eerdere werk. Dat klopt inderdaad, het gaat veel om drugsgebruik en verstoorde relaties. Maar ook zit het weer barstensvol charme en heb ik het boek in één keer uitgelezen.

De Prooi van de TijgerWilbur Smith

Deze historische roman las ik voor Chicklit.nl. De prooi van de tijger is alweer het zestiende deel in de Courtney-reeks van Wilbur Smith. Niet alle vorige delen zijn vertaald maar dat maakt ook niet heel veel uit want de delen zijn op zichzelf staand te lezen. Ik miste helaas wat meer diepgang in het verhaal.

The Sky is EverywhereJandy Nelson

The Sky is Everywhere stond al een poosje in mijn kast, het is het debuut van auteur Jandy Nelson. Nelsons tweede boek The Sun is also a Star heb ik wel al eerder gelezen en gerecenseerd. In The Sky is Everywhere moet Lennie omgaan met het overlijden van haar zus. Ze vindt steun bij het vriendje van haar zus, Toby, waar ze goed haar verdriet mee kan delen en ontmoet tegelijkertijd een nieuwe jongen die haar vrolijk maakt. Het verhaallijntje met de heftige verliefdheid vond ik iets te over the top maar de emotie rondom het verlies van een zus was echt mooi. Ik heb het boek in één avond gelezen en vond het een indrukwekkend en emotioneel boek.

Wuthering HeightsEmily Brönte

Dit is een spontane toevoeging geweest aan mijn tbr-stapeltje. Ik heb Wuthering Heights wel al vaker gelezen maar kreeg zin om het nog een keer te lezen nadat ik The Sky is Everywhere uit had. In dat boek is hoofdpersoon Lennie namelijk helemaal gek van het boek en heeft ze het zelfs al 23 keer gelezen. De 23 keer zal ik niet zo snel halen maar ik heb met plezier nogmaals het heftige liefdesverhaal van Cathy & Heathcliff gelezen. Binnenkort ga ik een lijstje maken met mijn favoriete klassiekers!

Wrap-up februari

Fools and MortalsBernard cornwell

In september mocht ik als Hebban Reader naar The Big Book Boonanza, georganiseerd door uitgeverij HarperCollins en Van Ditmar import. Daar kreeg ik onder andere een goodiebag met Fools and Mortals erin. Op Hebban lees je de buddyreads over dit boek. De historische roman speelt zich af in de zestiende eeuw en gaat over Richard Shakespeare, de broer van de bekende auteur William Shakespeare. Richard zit ook in het toneelgezelschap en wil graag grotere rollen spelen en niet telkens maar weer een klein rolletje als oude vrouw. Maar die kans krijgt hij niet zomaar…

Puck: Lord, what fools these mortals be!

Jullie zijn zelf gekSylvia Witteman

Voor Chicklit.nl las ik Jullie zijn zelf gek van Sylvia Witteman. Het boek is een verzameling van columns, die ook eerder in de Volkskrant zijn verschenen. Heel leuk om tussendoor steeds een paar columns te lezen.

Harry Potter and the Chamber of SecretsJ.K. Rowling

Een van mijn goede voornemens is om voordat ik ga slapen ook nog even te lezen. Soms heb ik dan even geen puf aan een nieuw boek en wil ik gewoon iets lekker vertrouwds. Daarom begon ik weer in The Chamber of Secrets en zal ik volgende maand waarschijnlijk wel The Prisoner of Azkaban lezen. Met kerst heb ik bovendien de geweldige boxset gekregen van alle Harry Potter boeken dus die vragen om nog een keer gelezen te worden.

Wrap-up februari

En dat was mijn wrap-up van februari! Wat hebben jullie deze maand gelezen?

 

3 gedachten over “Wrap-up Februari

    • Karin Walta schreef:

      Helaas ik lees nu dat de verfilming van A Wrinkle in Time niet in de Nederlandse bioscopen komt, vanwege tegenvallende prestaties in Amerika. Wellicht ga ik de film later een keer digitaal te kijken, maar jammer dat het niet in de bioscoop komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *