Top 25 – mijn mooiste boeken allertijden

Mijn top 10 mooiste boeken

Hebban is op zoek naar de 1000 mooiste boeken aller tijden.  Ze vragen alle lezers om een top 25 samen te stellen en zij gaan daar de duizend populairste uit verzamelen. In de loop van september zal de uitkomst worden bekendgemaakt.  Ook ik stelde mijn top 25 samen en in deze blog geef ik persoonlijke toelichting op mijn top 10. Benieuwd? Lees dan verder!

Mijn top 25 bestaat uit boeken die me zijn bijgebleven en een stempel op me hebben gedrukt. De boeken die ik eindeloos kan herlezen en altijd mooi blijf vinden. Van boeken die ik als kind heb ontdekt tot boeken die ik vorige maand voor het eerst las. Het was moeilijk om me te beperken tot maar 25 boeken maar ik ben tevreden met mijn selectie.

Mijn top 10

1. Pride & Prejudice – Jane Austen
Ik hou zoveel van dit verhaal! Geweldige personages, leuke romantiek en veel humor. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit zat van dit verhaal ga worden.

2. Dochter van het woud – Juliet Marillier
Bijna mijn nummer 1. Ik ben een echte lezer geworden door de Zeven Wateren trilogie van Juliet Marillier. Heerlijke fantasy die ik keer op keer kan lezen en iedereen kan aanbevelen!

3. Jane Eyre – Charlotte Brönte
Op de middelbare school las ik graag Engelse klassiekers. Toen ik erachter kwam dat ik voor het vak Engels het boek mocht lezen en de film kon kijken en daar extra credits voor kon krijgen, werd ik helemaal blij. Want ik wilde al sowieso de film en boek lezen. Bovendien kwam ik zo onder een presentatie uit, wat een goede deal!
Het verhaal van weesmeisje Jane Eyre blijft me boeien en ik heb er later mijn bachelorscriptie over geschreven.

4. Looking for Alaska – John Green
Ah dit boek! Zoveel feels. Ik begon in 2008 de vlogs van Brotherhood 2.0 te volgen, die gemaakt zijn door John Green en zijn broer Hank. Looking for Alaska was het eerst boek dat ik van John las, en hij  heeft het later voor me gesigneerd. Ik blijf het zo’n mooi verhaal vinden.

5. Harry Potter en de gevangene van Azkaban – J.K. Rowling
Eigenlijk wil ik gewoon de hele serie in mijn lijst opnemen, maar vooruit ik houd het maar bij deze. Ik heb zulke leuke herinneringen aan de Harry Potter boeken. Steeds wachten op het volgende deel, het bespreken met vriendinnen en familie en later ging ik fanfictie schrijven met mijn beste vriendin. I love Harry Potter.

6.  A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas
Ik hou van de boeken van Sarah J. Maas en ik ben dol op sprookjes hervertellingen. Sarah J. Maas heeft Beauty & Beast echt geweldig omgevormd naar haar eigen verhaal.

7. Zoon van de schaduwen – Juliet Marillier
Ik kon het niet laten om ook deel 2 van de Zeven Wateren-trilogie op te nemen in de top 10. Het is gewoon zo’n heerlijk boek.

8. Heksenkind – Monica Furlong
Ik was als kind nog niet een hele fanatieke lezer, maar een van de boeken die me echt is bijgebleven is Heksenkind van Monica Furlong.

9. I’ll give you the sun – Jandy Nelson
Geweldig en aangrijpend boek over de tweeling. Ik heb zelf een tweelingbroer en hou enorm van verhalen over tweelingen.

10. S. – J.J. Abrams Doug Dorst
Een van de eerste boeken die mijn vriendje mij heeft geleend toen we net begonnen te daten.  S is niet heel simpel te lezen maar het verhaal wordt zo origineel verteld!

Mijn Top 11 t/m 25

11. De tweeling – Tessa de Loo
12. In de ban van de ring – J.R.R. Tolkien
13. Heren van de thee – Hella S. Haasse
14. Illuminae Files – Amie Kauffman Jay Kristoff
15. Wuthering Heights – Emily Brönte
16. Little Dorrit – Charles Dickens
17. Leerling en meester – Robin Hobb (Boeken van de Ziener #1)
18. Memoirs of a Geisha – Arthur Golden
19. Pilaren van de Aarde – Ken Follett
20. Lifel1k3 – Jay Kristoff
21. Game of Thrones – George R.R. Martin
22. Nevelen van Avalon – Marian Zimmer Bradley
23. Persuasion – Jane Austen
24. Van den vos Reynaerde
25. De schaduw van de wind – Carlos Ruis Zafon

En dat was mijn top 25! Heb jij ook al een top 25 samengesteld? Wat is jouw nummer 1?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *