Blog – Harry Potter: The Exhibition

Hogwarts Logo
Toen bekend werd dat de Harry Potter: The Exhibition ook naar Nederland kwam, was ik super blij. Daar moest ik als echte Harry Potter-fan natuurlijk heen! Ik ging samen met mijn beste vriendin naar Utrecht om nogmaals in de wonderlijke wereld van tovenaars en magische beesten te duiken. Maar werden mijn verwachten ook waargemaakt…

Toegangsprijs
Ik wist direct dat ik heen wilde, maar toen ik de prijs bekeek moest ik toch even slikken. 18,50 euro voor een tentoonstelling waar je niet langer dan anderhalfuur over gaat doen… Dat is prijzig! Een paar jaar geleden ben ik naar een soortgelijke tentoonstelling geweest van een andere populaire boeken- en tv-serie: de Game of Thrones expo in Amsterdam. Dat was gratis maar daar heb ik dan ook in de langste wachtrij ooit gestaan.  We hadden ook maar een beperkte tijd om een foto in de troon te scoren en alle kostuums en props in ons op te nemen. In die wachtrij was het echter super gezellig en stond ik met vrienden tussen andere fans (en een persoon die in de tijd dat we stonden te wachten een hele komkommer verorberde, dat vergeet ik ook nooit meer).

Steen der wijzenDumbledore en Dobby
De opbouw
In de wachtrij voor de expo krijg je de kans om een tovenaarsgewaad aan te trekken en word je op de foto gezet voor een scherm. Zeker als je lang moet wachten in de rij, is dat een leuke afwisseling. In de eerste ruimte staat een medewerker klaar met de sortheerhoed en worden er een paar bezoekers ingedeeld in hun Hogwarts- huis. Vervolgens is er een ruimte waar je nog weer wat fragmenten van de film krijgt te zien om lekker in de stemming te komen.

Daarna kom je langs de Hogwartsexpres en kun je vrij rond lopen in de grotere zalen. Er zijn kostuums van Harry, Ron en Hermelien te zien en er zijn hele ruimtes in thema zoals Hagrid’s hut. Te veel om allemaal op te noemen maar ik ben heel tevreden met wat ze allemaal hebben tentoongesteld.Hermelien en GinnyHermelienZwerkbal
Er zitten ook een paar leuke interactieve elementen in de tentoonstelling. Je kunt bij kruidenkunde jonge mandragora’s uit potten trekken en je bewijzen als jager door slurken door de zwerkbalringen te gooien.

Merchandise
Aan het einde is er de winkel met merchandise. Daar kan je bijvoorbeeld de foto kopen die gemaakt was terwijl je in de wachtrij stond. Dit voor de niet geringe prijs van vijftien euro. Voor twintig euro kan je een Wanted-poster krijgen met jouw foto erin. Na lang wikken en wegen ben ik toch bezweken voor de foto vooral omdat het een leuke herinnering is. De winkel zag er mooi uit maar ik kon de merchandise weerstaan. Tien euro voor een simpele chocoladekikker of een doosje met smekkies in alle smaken gaat me gewoon te ver.SmalhartFeniks
Conclusie
De expo is heel mooi opgezet met veel aandacht voor details. Het is heerlijk om als Harry Potter fan weer allerlei rekwisieten en kostuums uit de tovenaarswereld te zien. Rationeel gezien is het allemaal wel echt duur, maar als Potterhead is het moeilijk om puur rationeel te kijken naar de zo geliefde wereld. Zeker een leuk uitstapje!

Ben jij al naar de Harry Potter: The Exhibition geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *