Ik ga op vakantie en ik neem mee…

VakantieBieb

Als ik vakantie heb, ga ik altijd even langs de bibliotheek voor nog meer leesvoer. Sinds een aantal jaar is er de VakantieBieb -app met gratis e-books. Mijn vader is al overtuigd fan maar ik vergat telkens de app te downloaden en vond het niet heel dringend. Dit jaar besloot ik de app eindelijk ook daadwerkelijk op tijd te downloaden en werd ik blij verrast door het aanbod!

Twijfels

Ik had een beetje mijn twijfels of de app voor mij ook leuk was, want het is natuurlijk wel een beperkt aanbod en ik was bang dat het vooral oudere boeken zouden zijn, die niet per se in mijn interessegebied lagen.
Een ander nadeel was dat de app niet beschikbaar voor e-readers. Ik lees sowieso niet veel e-books, maar als ik dan e-books lees wil ik mijn e-reader graag gebruiken. Nadat ik mijn vriend even lief had aangekeken, mag ik zijn iPad gebruiken want een iPad heeft een fijner formaat om de boeken te lezen dan mijn mobiel. Ik heb nog niet eerder boeken gelezen op de iPad dus ik ben benieuwd hoe dat bevalt.

Voordelen

Gratis boeken! Zelfs als je niet lid bent van de bibliotheek, kun je de app gewoon downloaden! De app is beschikbaar op zowel Iphone/iPad als Android. Super laagdrempelig dus.
Bovendien zijn het minder boeken om mee te slepen en dat is toch wel het grote voordeel van e-books. De VakantieBieb heeft een heel gevarieerd aanbod; jeugdboeken, literatuur, thrillers, feelgoodromans, voor iedere lezer is wel een leuk boek te downloaden.

Tijdslimiet

De e-books zijn beschikbaar van 1 juli t/m 31 augustus. Na 31 augustus sluit de VakantieBieb en worden de e-books automatisch verwijderd uit de app. Je kunt natuurlijk daarna wel de boeken lenen bij de bibliotheek, maar daar heb je wel een lidmaatschap voor nodig.

Mijn TBR-top 5 uit de VakantieBieb

VakantieBieb TBR1. Drakendal – Scarlett Thomas
Drakendal is een jeugdboek in de categorie  9 – 12 jaar. Ik heb het boek al op een paar keer op andere boekenblogs voorbij zien komen en wil het graag lezen: want het gaat over een bibliotheek en draken… dat is voor genoeg reden om dit jeugdboek op mijn TBR lijstje te zetten.

2. Legend – Marie Lu
Ik lees graag YA en ik ben heel benieuwd naar de boeken van Marie Lu. Warcross staat al een tijdje klaar in mijn kast om gelezen te worden, dus eigenlijk moet die eerst, maar we kijken wel hoe het loopt, hihi.

3. 9 november – Colleen Hover
In de zomer lees ik vaak meer feelgoodromans en Colleen Hover is inmiddels wel een gevestigde naam.

4. Ga lekker zélf in je kracht staan – Japke-D. Bouma
Over de ergste clichés op kantoor. Ik ken dit boek of de auteur nog niet, maar het lijkt me een geschikt boek om lekker tussendoor te lezen. Ik heb ook een kantoorbaan en zal vast dingen herkennen.

5. Alles goed en wel – Mirjam Oldenhave
Een tragikomische roman van een Nederlandse auteur. Ik ben benieuwd!

Heb jij de VakantieBieb al gedownload? Welk boek wil jij lezen?

2 gedachten over “Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *