A Poe Party: Moord, liefde, intrige en raven…

edgar allan poe s murder mystery dinner party

Op YouTube is een enorm aanbod van video’s te vinden: leuke vlogs, grappige interviews, mooie muziekclips en natuurlijk een lading kattenfilmpjes. De laatste jaren vind je er daarnaast steeds meer vernieuwende content. Een goed voorbeeld hiervan zijn de creatievelingen die zich bezighouden met hervertellingen van bekende boeken. Vorige maand verscheen de nieuwe webserie: Edgar Allan Poe’s Murder Mystery Dinner Party gemaakt door Shipwrecked Comedy.

Deze webserie gaat over beroemde auteurs uit de literatuurgeschiedenis, zoals Edgar Allan Poe, Charlotte Brönte, George Eliot en Ernest Hemingway, die bij elkaar komen voor een Murder Mystery Dinner Party. Als er vervolgens echt mensen vermoord worden, begint een cluedo-achtige zoektocht naar de moordenaar…

Eerder verscheen van Shipwrecked Comedy al de webserie A Tell Tale Vlog rondom Edgar Allan Poe, de bekende schrijver en Lenore, een geest die in zijn studeerkamer rondhangt. Na het succes daarvan besloten de makers, broer en zus Sean en Sinead Persaud, om verder te gaan met een nieuwe webserie. Maar dan met nog meer personages, mooie kostuums en meer locaties. Via het crowdfundingplatform Kickstarter haalden ze bij hun fans het geld op om de serie te kunnen maken. Voordat je aan de serie begint, raad ik je aan om ook het Kickstarterfilmpje te kijken, zodat je een beeld krijgt wat je kunt verwachten. Alleen al de grappige opmerkingen van Edgar over zijn geliefde raven, zorgden ervoor dat ik deze webserie absoluut wilde kijken.

Het script van de serie is zo leuk geschreven! De video’s zitten vol met leuke literatuurverwijzingen. In de eerste video worden de personages geïntroduceerd en dat is een heel rijtje, maar het is nooit te verwarrend wie wie is. Het zijn stuk voor stuk bekende schrijvers uit de literatuurgeschiedenis en de aflevering begint met een leuke intro van naamkaartjes die op de tafel worden gezet. Nog een tip: houd elke keer de intro goed in de gaten want die kan variëren per aflevering.

murder-mysterie-party-annabelle-hemingwayHet is heerlijk om bekende auteurs in deze serie tot leven zien komen. Zo is George Eliot een pseudoniem voor schrijfster Mary Ann Evans die schreef onder een mannennaam om serieuzer genomen te worden. In de serie wordt ze gespeeld door actrice Lauren Lopez, die dan heel toepasselijk gekleed gaat als een man. Ook al weet iedereen dat ze een vrouw is, blijft ze hardnekkig aan de vermomming volhouden (‘The name’s George Eliot, it’s two male names. Easy to remember.’). Dat zorgt de hele serie lang voor hilarische situaties. Het is soms wat over the top maar die zichzelf niet al te serieus neemt.

Omdat de personages stuk voor stuk sterk zijn neergezet, is de serie ook als je niet bekend bent met alle auteurs zeer vermakelijk. De humor is geweldig en het verhaal blijft spannend. Veel van de acteurs in deze serie zijn ook betrokken bij andere webseries op YouTube. Ik zal binnenkort nog een ander lijstje maken met Austen gebaseerde webseries en andere beroemde literaire werken.

De video’s duren 10 á 15 minuten en in totaal komen er elf uit. Inmiddels zijn er al zeven op YouTube te vinden en maandagavond zal de volgende worden geplaatst. Als je zin hebt in een spannende, hilarische detective zou ik maar snel gaan kijken!

Wat vinden jullie van webseries gebaseerd op bekende figuren/boeken uit de literatuurgeschiedenis?

Bron afbeeldingen: IMDB, Kickstarter

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *