5 boeken over katten

Reisverslag van een kat

Katten zijn een geliefd onderwerp in boeken. Ze zijn super chill en kunnen heerlijk luieren. Ze kunnen aanhankelijk zijn maar ook eigenzinnig en humeurig. Ter ere van Dierendag zet ik 5 boeken op een rijtje met katten in de hoofdrol. 

5 boeken over katten
Reisverslag van een kat

Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa vertelt over Nana de kat die op een roadtrip is. De kat weet niet waar hij naartoe gaat en waarom ze de reis maken. Maar het betekent wel dat hij voor in een zilverkleurig busje mag zitten naast zijn baasje Satoru. Samen doorkruisen ze Japan en logeren bij oude vrienden. Maar waarom zijn ze op reis? En waarom is iedereen zo geïnteresseerd in Nana? Wanneer Nana erachter komt, breekt zijn kleine hartje en hij zet alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.

Ik las afgelopen maand Reisverslag van een kat en vond het echt een geweldige roman. Een ontroerend verhaal over vriendschap. Nana is een heerlijke eigenwijze kat.
Op de foto bovenaan dit artikel zie je Zazu, de kat van mijn ouders. Zij is niet echt van het avontuurlijk soort maar is vooral chillend voor de houtkachel te vinden.

Bob de straatkat

James, een straatmuzikant in Londen, vindt een gewonde kat. Hoewel James nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij hem mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.

Dit boek van James Bowen wil ik nog lezen en daarna ben ik ook wel benieuwd naar de film!

Katten brengen geluk – ook zwarte!

Katten zoeken het geluk niet, dat hebben ze al lang gevonden. Katten hoef je niets wijs te maken, zij weten hoe het zit. Katten doen alleen wat ze zelf willen. Ze zijn onafhankelijk, eigenwijs en trots, maar ook lief en geliefd. Kijk naar een kat en je ziet wat belangrijk is in het leven.
Pernod en Cootje zijn de hoofdrolspelers in ‘Miauwkes’ de meest gelezen kattencolumn van Vlaanderen. Ze zetten het leven naar hun hand. Zoals alle katten slenteren ze zonder stress door hun bestaan. En als ze zich in de problemen werken, weten ze: ik land altijd op vier poten.

Dit boek heb ik gekregen om te recenseren voor Chicklit. Soms sturen ze mailtjes rond met lijstje van boeken waarop je kunt reageren en ik was er deze keer lekker snel bij. Ik was nog niet bekend met de columns maar ik heb super veel zin om dit boek te lezen.

Mijn achterlijke kat Lola
Mijn achterlijke kat lola

Katten zijn net vrienden: ze jatten eten van je bord, ze willen aandacht als je geen zin hebt en vice versa, ze liggen te slapen op een krant waar je al anderhalf uur naar zoekt en ten slotte gaan ze dood, met achterlating van een diep en machteloos verdriet. Kattenliefde is een klassiek literair thema. Tijd voor een bundeling van Wittemans kattenobservaties, aangevuld met een keur aan dierenverhalen.

Witteman schrijft o.a. over haar dikke en domme kat Lola, zo grappig. Ook ik had een beetje een dommige kat, Pluis, die je op de foto kan zien. Helaas is dit een oude foto en is hij al een poosje overleden (maar gelukkig is hij wel heel oud geworden).

Hartendief op pootjes

Jamie is vierendertig, single, en heeft voorlopig genoeg van mannen. Na haar tijd te hebben verspild aan De man die zich niet wilde binden, De egocentrische man en De man die vergat dat hij al getrouwd was, is haar kat MacGyver het enige mannelijke wezen dat ze nog in haar buurt wil hebben. MacGyver is een lieverd, maar hij heeft de vreemde gewoonte om spullen te stelen.
MacGyver op zijn beurt vindt het maar niets dat Jamie alleen wil zijn en bedenkt dat hun buurman David best goed bij haar zou passen. Hij steelt iets van David en verstopt dat bij Jamie, daarna steelt hij iets van Jamie en verbergt dat bij David. Binnen de kortste keren raken de twee aan de praat over gestolen goederen en relatieproblemen. Maar ze worden niet verliefd, echt niet…

Dit boek  van Melinda Metz zag ik voorbijkomen op Instagram en alleen door de schattige cover wilde ik hem al lezen. Deze gaat zeker op mijn TBR!

Wat is jouw favoriete boek over katten? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *